detta hjälper mig


home

jag har nu vågat ta steget att klä mig som jag vill utan att vara rädd för folks åsikter. och det är så befriande. mer än jag trodde.

varför ska man leva för att göra andra nöjda? de som kritiserar mig är inget att ha, de är bara osäkra på sig själva. och jag lovar, de är avundsjuka för att jag vågar gå min egen väg. jag ser det, bakom deras bitchiga blick döljer sig ren avundsjuka.

trots att jag har varit rätt låg de senaste dagarna av olika anledningar, har jag ändå känt mig glad. det är precis som att jag har stigit ur mitt fejk-skal och stigit in i tarí-skalet, där jag hör hemma. ja, jag känner mig hemma. välkommen tillbaka.

real girls aren't perfect. perfect girls aren't real.

har funderat en del på det här med tjejtidningar, (t.ex. frida, veckorevyn) och hur jävla mycket de påverkar unga tjejer. negativt. fantastiska lady dahmer skrev ett inlägg om det idag och det var så spot on. hela tiden försöker dessa tidningar hävda att de vill öka tjejernas självkänsla och självförtroende, få de att tro på sig själva, inte känna vikthets, osv. sen gör de precis tvärtom.

överallt i sådana tidningar finns reportage om vad killar tycker om saker på tjejer som kläder, trender, osv. de ska då betygsätta dessa sakerna också står det typ "killarnas favoriter!" jag läste senaste veckorevyn för några timmar sedan (som jag har fått hem trots att jag inte ska få dem och nu vill de att jag ska betala? eh). där skulle några killar betygsätta olika tjejparfymer och de sa typ "så här ska tjejer lukta!". sedan läser osäkra, lättpåverkade tjejer detta och känner sig missnöjda med sig själva. de tänker "klär jag mig såhär, eller har jag denna parfymen kommer killar gilla mig". vilket såklart är så sorgligt, för det är inte sant någonstans.

och sen det med vikt. att nämna någon gång ibland att "tjejer är vackra oavsett storlek!" eller "vi hyllar size hero!" hjälper inte. de måste bevisa att de tycker så, genom att inte bara ha pinnsmala tjejer i modereportagen, utan växla lite ibland och ha större tjejer. med putande magar och lår som går ihop. för så ser de flesta tjejer ut, tro det eller ej.

jag blir så trött. ska bojkotta alla dessa tidningar nu och läsa tidningar som är bra för mig. vill tipsa om egoboost, blondinbellas tidning. jag läste nr 3 i helgen och den var toppen, ingen retuschering och inget bullshit. istället bra saker som kan hjälpa tjejer.

moln

regn och blåst, men vad gjorde det, för jag fick ju ha min nya jacka! åh så mysig, som att vira in sig i ett litet moln.


det här med träning

önskar att jag älskade att träna. eller i alla fall tyckte om det. jag vill ut och springa, göra en massa bra övningar och äta supernyttigt, men jag har en spärr i huvudet. en spärr som sitter i sedan skolidrotten, där jag retades, kritiserades och kände mig sämst i världen. då kopplade jag träning till något negativt. när jag motionerar tror jag att någon ska döma mig. att jag inte är bra nog.

sen har vi det här med "nej, men det behöver du ju inte, du är så smal". pfft. alla behöver det. and how about some support? det hade blivit så mycket lättare.


changes

vi fortsätter på det här byta stil-spåret - jag känner att jag vill ha en riktig make over. först utsidan, sen insidan, tänker jag.

först ut är håret. jag ska, så fort som möjligt, tona håret brunt med röda skiftningar. perfekt höstfärg. och idag blev jag ordentligen sugen på att klippa raklugg. så det ska jag update: näe, klipper nog snedlugg istället. åh, och jag ska börja med balsammetoden, så jag slipper värmeverktyg och skit.

sen har jag funderat lite över smink. jag är inte sminkintresserad alls nästan, och har de flesta dagar bara lite mascara på mina ljusblonda ögonfransar. men för att coola till mig lite (pffft det lät ju inte töntigt) tänkte jag börja med sotade ögon. inte mycket, men lite så det blir sådär mystiskt och snyggt. mhm.

sen kläder. nej det tänker jag inte ens börja med än, för jag ändrar uppfattning om hur jag vill klä mig oftare än jag byter underkläder.. stay tuned.

tankar

ofta vill jag bara krypa undet täcket och gråta tills jag inte kan gråta mer, och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. och jag tänker för mycket. "det är något fel på mig", "det är inte normalt att vara ledsen för ingenting", "jag har onormala humörsvängningar, jag måste vara psykiskt sjuk". osv osv.

jag önskar jag var en sån där cool tjej som sket i allt och alla och bara var som hon vill va, utan att bry sig ett skit om andra. som gick i hoodies med hörlurar i öronen. med avslappnade axlar och lugna, självsäkra steg.

och jag tänker att "efter gymnasiet, när jag förmodligen flyttar och börjar högskolan, kan jag börja vara som jag vill. byta stil och personlighet och skita i andras åsikter. för ingen där känner mig." men så tänkte jag inför högstadiet också. och gymnasiet. jag väntar hela tiden på att detta ska ske, men jag måste nog bara se till att det händer. nu. annars händer det inte.


nam nam nam

om 15 minuter en kvart (pizzaskämt....) blir det pizza, sen ben & jerry's, sen after eight-kaka som jag och mamma bakat. WOOOP WOOP!

ingen kan stoppa mig när jag bara rullar fram...

Om

Min profilbild

Tarí

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort